30 jaar "Bardzo-mi-milo-jestem".
Wij zijn thuis opgegroeid met honden. Zo wilde ik graag voor mij zelf een hond hebben en niet zo'n kleintje die wij thuis al hadden. Thuis hadden wij Cavaliers King Charles spaniëls. Nee toen waren het nog geen Pim Fortuin hondjes. In 1975 verhuisde ik naar Venray, ik had toen een Newfoundlander, na verloop van maanden kwam daar een Kuvasz, bij; 2 fantastische honden. Vanaf deze periode ging ik met plezier ze showen, ook al was de Newfoundlander geen showhond Hij had namelijk een aangeboren schouderafwijking, maar dat kon voor mij de pret niet drukken. Ik liet hem graag zien. De Kuvasz draaide aardig mee. De Kuvasz is helaas maar 5 jaar geworden. Toevallig had de fokker een nestje liggen en daar kochten wij onze tweede Kuvasz.
Regelmatig kwam ik op de show de nizinny tegen .Ik wilde die graag erbij hebben. Na onze tweede Newfoundlander kwam er ook een pon bij: Haracz, uit de toen bekende Bor en een geïmporteerde Belgische pon dame.
Nooit had ik er eerder over nagedacht en heb het pupje gewoon bij de Kuvasz en Newfoundlander gezet. Vanaf het eerste moment waren ze dol op dat klein 3 kilo ponmeisje. Onze tweede Kuvasz is helaas ook niet zo oud geworden hij leed aan kanker. De tweede Newfoundlander is 11 jaar geworden. Inmiddels hadden wij al 2 ponnen: Harasz grijs en Heltay roomwit. Harasz heeft maar 1 keer een nestje gehad van 2 puppen 1 reu Antek en het teefje Tika. Tika ging naar ons moeder die 5 deuren verderop woonde. Met beide ponnen is nooit gefokt. Het teefje had een tang/ondervoorgebit. Wij vonden en vinden nog steeds dat je niet moet fokken als het gebit afwijkend is.
Uit Heltay v Fasia's hoven en Kaszubi v Ceriale, zijn 2 mooie reuen geboren, Jasno en Jerzy. Op de jonge hondendag werd Jerzy beste jonge pon en Jasno stond trots naast zijn broer als 1 na beste reu. Jerzy was een echte showbink en heeft veel gewonnen waaronder In Poznan (Polen) beste reu, 3 maal Winner en clubwinner 1996 onder een Poolse keurmeester van ruim 100 ponnen. Jerzy is vader geworden van vele kampioenshonden. Uit de combinatie Lady PON van Isala Situm (eig. Alida kuiper) en Jerzy hadden wij Celine aangehouden. Helaas ondanks dat ze mooi was, heeft ze nooit puppen mogen krijgen. Na een geslaagde dekking kreeg ze een vroeggeboorte (van 7 weken dracht) waardoor de pupjes het niet konden overleven. Wij hadden besloten niet meer met haar te fokken. Mijn wens was om uit de combinatie Zagon z Wielgowa en Lady Pon van Isala Situm een pup te hebben. Ik ben Alida nog steeds dankbaar dat wij van haar een teefje kregen en konden met haar (Ardjoena) onze kennel weer voortzetten. Uit de combinatie Ardjoena en Crossmount Julius zijn mooie puppen geboren waaronder Bardzo-mi-milo-jestem Gabor en Lato. 2 tophonden. Gabor is verschillende keren vader geworden. Met Lato, ondanks dat ze mooi was, is nooit gefokt. Mijn wens was om Gabor te combineren met Anouk v. Isala Situm (achterkleinkind van Jerzy). De eigenaar van Anouk hield zelf een teefje aan genaamd Lotte. Tot groot verdriet van ons allen is Ria Wassink eigenaar van de Isala Situm ponnen overleden en zo is Lotte ook hier komen wonen. Lotte heeft 3 nestjes gehad. Ook dit ging niet van een leien dakje. Haar eerste nest was een nest van 5 mooie puppen. Van haar tweede dekking was ze drachtig van 6 puppen en toch is er maar 1 pup levend geboren. Helaas was deze pup na 36 uur ook overleden. Uit haar derde nest met als vader Hymne Héros Guilledou z Raju Zimy werden 2 teefjes geboren en is Yamka gebleven. Yamka heeft 3 nestjes gehad Het eerste nestje gaf 3 puppen met als vader Chlubek v Rivendall (Poolse reu). Het tweede 5 puppen met als vader Gordon Kaillhanes Pons (Franse reu) waar Topanga "Tika" uit geboren is.  Yamka laatste nestje (7 pupjes) was met Czabor Futrzak Podlaski (Poolse reu) waaruit "Yuri, onze reu geboren is.  Tika en Yuri zijn hier blijven wonen.  
Wij mogen en kunnen met trots op terug kijken. Wij hebben in 30 jaar 15 nestjes gefokt waaronder vele kampioenen.
Als god het wil, mag Yuri voor zijn nageslacht zorgen en zo blijft "Bardzo-mi-milo-jestem" nog even voortduren. (Inmiddels is Yuri vader van 15 kinderen.)  Ik wil iedereen bedanken die in ons het volste vertrouwen hebben gehad en hier een pup vandaan hebben gehaald. Dank jullie wel.
Ik wens dat iedereen net zo succesvol zal zijn zoals wij die hebben gehad.

Planning is dat Yuri en Pani in 2022 voor nakomelingen gaan zorgen.De ouders en grootouders van Yuri

Moeder Bardzo-mi-milo-jestem Radósnie
Moeder Bardzo-mi-milo-jestem Radósnie
Vader van Yamka Hymne Heros Quilledou Jaru z Zimy
Vader van Yamka Hymne Heros Quilledou Jaru z Zimy
Moeder v. Yamka Lotte v. Isala Situm
Moeder v. Yamka Lotte v. Isala Situm
Vader  Czabor Futrzak Podlaski)
Vader Czabor Futrzak Podlaski)
Vader van Czabor, Birbal z Niemickiego Dworu
Vader van Czabor, Birbal z Niemickiego Dworu
Moeder van Czabor, Bialoglowa Dziechcinek
Moeder van Czabor, Bialoglowa Dziechcinek
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin